בלוגים > מתכונים > רוטב לפסטה עגבניות

רוטב לפסטה עגבניות


רוטב לפסטה עגבניות



היי!

אתם אוהבים לאכול פסטה ברוטב עגבניות ?

רוצים מתכון שיראה לכם איך מכינים רוטב עגבניות מעולה ?

הנה הוראות מפורטות!

   מתכונים » תוספות » פסטות » מתכון רוטב לפסטהמתכון רוטב לפסטה
      רוצים לדעת , איך להכין רוטב פסטה מעולה , רשמו את המתכון הזה
מתכון לרוטב פסטה רוטב פשוט, טעים ומהיר
המצרכים : קופסת קטנה של רסק עגבניות , מלח , פלפל , אורגנו , 2 עגבניות , כפית סוכר 3 שיני שום , 2 כפות שמן זית ,כוס וחצי מים , 1 בצל חתוך
א...


חלק מהערך עגבנייה מויקיפדיה:

עַגְבָנִיָּה (נקראת גם סוֹלַנוּם העגבנייה; שם מדעי: Solanum lycopersicum) היא צמח ממשפחת הסולניים, צבעה אדום לרוב, אף על פי שישנם מינים צהובים, לבנים[1], ירוקים ואף סגולים. העגבנייה בעלת ערך תזונתי רב, והצבע האדום מקורו בריבוי צבען מקבוצת הקרוטנואידים.

מבחינה בוטנית העגבנייה מוגדרת כפרי, מכיוון שהיא מכילה זרעים ומתפתחת מפרח. הגדרתה הקולינרית היא כירק, מכיוון שאינה נוטה למתיקות.

העגבנייה היא אחד מהגידולים החשובים בחקלאות. בתחום הקולינריה פירות העגבנייה מסווגים כירקות, הנצרכות בכמויות גדולות ונאכלות טריות וכמרכיב בתבשילים וכן בתעשיית שימורי רסק עגבניות. עגבניות ירוקות לפני הבשלתן נהוג להחמיץ. בחלקי הצמח, בגבעולים ובעלים מצוי רעל הסולנין, אך אין הסולנין נמצא בפירות.

העגבנייה הבשלה, בעלת אחוז גבוה של נוגד החמצון (אנטיאוקסידנט) ליקופן. הליקופן הוא אחד מנוגדי החמצון החזקים המוכרים כיום. הליקופן נחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן.

...

מוצרי העגבנייה

רסק עגבניות


רסק עגבניות הוא תוצר בתעשיית המזון המיוצר מעגבניות מבושלות, ומשמש כמרכיב במתכונים שונים. הרסק הוא מעין משחה סמיכה בצבע אדום כהה.

קטשופ


הוא רוטב העשוי בעיקר מעגבניות. המרכיבים הבסיסיים של הקטשופ המודרני הם עגבניות, חומץ, סירופ גלוקוזה, סוכר, מלח, פלפל אנגלי, ציפורן וקינמון. בצל, סלרי וירקות אחרים הם תוספת תדירה.
עגבניות מיובשות

עגבנייה מיובשת היא מוצר בעל שימוש נרחב במטבח האמריקאי, האיטלקי ואף הישראלי. מקורן של העגבניות המיובשות הוא באיטליה. בתקופות שבהן טכניקות של שימור ירקות לא היו מפותחות, ייבשו האיטלקים עגבניות, בקיץ, על גגות הרעפים, כדי לנצל אותן בחורף, כאשר עגבניות טריות לא היו בנמצא. לאחר הייבוש במטרה להאריך חיי מדף, הוסיפו לעגבנייה שמן זית, אשר העניק לעגבנייה המיובשת גם מטעמו, כן הוסיפו לעגבנייה תבלינים שונים.

העגבנייה המיובשת משמשת כתוספת לגבינות, סלטים וממרחים, לכריכים, ולרוטב פסטה. כן, מוסיפים עגבניות מיובשות למרקים ותבשילים שונים.

...

מתכון בסרטון:







מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר עגבנייה מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.


Google+ page: Google

רשומות נוספות שאולי יעניינו אתכם

חומוס סוגת
חומוס סוגת
איך להכין אורז פרסי טעים
איך להכין אורז פרסי טעים
עוגיות מלוחות טעימות
עוגיות מלוחות טעימות
פנקייק כשר פרווה
פנקייק כשר פרווה
פנקייק פרווה טעים להכנה בקלות
פנקייק פרווה טעים להכנה בקלות

רשומות נוספות מאותו בלוג

בלוגים > מתכונים > רוטב לפסטה עגבניות