בלוגים > מתכונים > סלמון בתנור

סלמון בתנור


סלמון בתנור



איך להכין סלומון בתנור ?

אני מאוד אוהב דג סלומון, זהו מאכל טעים מאוד וגם כך טוענים גם בריא מאוד.

הוא דג מיוחד מאוד ואפשר להכין אותו טעים מאוד.

הנה מתכונים:

     מתכונים » מנה עיקרית » דגים » מתכון דג סלומון בתנור מתכונים » מנה עיקרית » דגים » מתכון דג סלומון בתנורמתכון דג סלומון בתנור
      2 מתכונים לדג סלומון שתתלהבו מהם
מתכון אחד מצולם של דג שלם עם עשבי תיבול
מתכון שני כתוב
טוב לאכול דגי ים , הם מכילים אומגה 3, שומן חיוני לתפקוד הגוף , הדג סלומון נחשב לדג איכותי , הוא עשיר בחלבונים וכאמור מכיל אומגה 3, חומצה שומן חיוני לב...



חלק מהערך סלמון מויקיפדיה:

סַלְמוֹן (בעברית: אִלְתִּית) הוא שם משותף למספר סוגי דגי גרם בעלי חוליות ממשפחת הסלמוניים (Salmonidae), שהיא המשפחה היחידה בסדרת הסלמונאים (Salmoniformes). שמם של מספר דגים אחרים במשפחה זו הוא טרוטה (פורל). דגי סלמון קיימים באוקיינוס האטלנטי והשקט וכן בימות הגדולות ובימות אחרות.

בדרך כלל דגי סלמון בוקעים מן הביצה במים מתוקים, נודדים לים ושבים להתרבות במים מתוקים. על פי סיפורי העם, הדגים שבים להטיל ביצים ולהפרותן בדיוק באותה נקודה שבה הם נולדו, ומחקרים מודרניים מראים כי לפחות 90% מהדגים המתרבים בערוץ נחל מסוים, אכן נולדו באותו ערוץ. באלסקה המעבר מערוץ מים אחד לאחר מאפשר לדגי הסלמון לאכלס ערוצים חדשים, למשל אלה הנוצרים מנסיגת הקרחונים. הדרך שבה מנווטים דגי הסלמון את דרכם בים עדיין לא התבררה עד תומה, אך ההשערה היא כי לחוש הריח המפותח של דגים אלה יש תפקיד מפתח ביכולת זו. בכל סוגי הסלמון באוקיינוס השקט, הדגים הבוגרים מתים בתוך ימים ספורים עד שבועות מעת שהטילו ביצים והפרו אותן. אולם, אף באותם סוגי סלמון השורדים יותר ממחזור אחד של ביוץ והפריה, אחוז התמותה לאחר הטלת הביצים הוא גבוה מאוד (כנראה 40% - 50%). בסוגים אלה של משפחת הסלמון, הדגים מסוגלים לשניים עד שלושה מחזורי הטלת ביצים.

דגי הסלמון תפסו תפקיד מרכזי בתרבותם ובאורחות חייהם של תושבי החוף באזור מחיית הדגים. ברוב התרבויות לחופו הצפוני של האוקיינוס השקט קיימים טקסים שבהם מזכירים את שובו של הדג אל החוף. במשך מאות שנים לכדו בני אדם את דגי הסלמון בדרכם במעלה ערוצי הנחלים. בני תרבות האינו בצפון יפן אילפו כלבים לתפוס את דגי הסלמון בשחותם במעלה הנחל. כיום נלכדים דגי הסלמון בעיקר במפרצים ובסמוך לחוף הים. דיג הסלמון ברשתות גרירה ארוכות נאסר במקומות רבים.

קיים חשש באשר להידלדלות אוכלוסיית דגי הסלמון באוקיינוס האטלנטי ובחלקים מסוימים של האוקיינוס השקט, להוציא את חלקיה הצפוניים של קולומביה הבריטית ואלסקה, שם הדג עדיין מצוי בשפע. ההערכה היא כי כמות דגי הסלמון בתחילת המאה ה-21 בנהר קולומביה שבקולומביה הבריטית, היא רק 3% מכמותם בעת שביקרו במקום לואיס וקלארק בתחילת המאה התשע-עשרה.

דגי הסלמון, באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס השקט גם יחד, מושכים דייגים חובבים רבים בעולם כולו. בחצי הכדור הדרומי קיים הסלמון האוסטרלי שהוא דג מים מלוחים שאיננו חלק ממשפחת הסלמונידה. הוא מצוי לחופיה הדרומיים של אוסטרליה ובטסמניה. דֵּיג הסלמון האוסטרלי נעשה בדרך כלל ברשתות חרם גדולות וקיימת ירידה בדיג מסחרי של דג זה בעשרים השנים האחרונות.

סלמון כמאכל

סלמון הוא דג מאכל פופולרי. הוא נחשב למאכל בריא יחסית הודות לתכולה הגבוהה של חלבון בבשרו ורמות נמוכות של שומן וכן הודות לתכולה הגבוהה של אומגה 3. אולם, בהתאם לדיווחים בירחון Science, דגי סלמון אשר גודלו בבריכות דגים עלולים להכיל רמות גבוהות של דיאוקסין. רמות הרעלן PCB עשויות להיות גבוהות פי שמונה בדגי סלמון שגודלו בבריכות מאשר בדגים שגדלו בטבע ואף רמות אומגה 3 נמוכות יותר בדגי בריכה מאשר בדגי פרא. למרות זאת, הסוכנות הבריטית לתקני מזון (Food Standards Agency) מצאה כי התועלת באכילת דגי סלמון מבריכות עולה על הסיכון הכרוך בחומרים המזהמים אותם. כמות מתיל הכספית (CH3Hg) בדגי סלמון היא נמוכה ביותר ביחס לדגי מאכל אחרים.

רוב דגי הסלמון האטלנטי הנמכרים בשוקי העולם הם דגי בריכות (יותר מ-99% מהם) בעוד שרוב דגי הסלמון מהאוקיינוס השקט הם דגים הנידוגים בים (יותר מ-80% מהם). סך מכירות דגי סלמון אשר גודלו בבריכות הוא פי 85 מדגי פרא.[1]

צבע בשרו של דג הסלמון נע בין כתום לאדום, על אף שקיימים בטבע אף דגי סלמון שבשרם לבן. מקורו של צבע בשר הסלמון בפיגמנטים קרוטנואידיים, במיוחד אסטקסנסין. מקור הפיגמנט בדגים הגדלים בטבע הוא באכילת סרטנים. כיוון שצרכנים אינם נוטים לרכוש דגי סלמון אשר בשרם לבן, מגדלי דגי הבריכות מוסיפים את הפיגמנט למזונם של הדגים באופן מכוון, זאת כיוון שמזון דגי הבריכות אינו מכיל בדרך כלל פיגמנטים. לאסטקסנטין אף תפקיד חשוב בהתפתחות מערכת העצבים של הדג, דבר המגביר את פריונו וקצב גידולו.

בנוסף למכירות הדג הנא, סלמון נמכר אף בשימורים וכן כדג מעושן, בעישון קר או חם. לקס עשוי להיות סלמון בעישון קר או בכבישה בחומץ.

בשר סלמון נא עשוי להכיל את הנמטודה אניסקיס, טפיל ימי הגורם למחלת האניסקיאסיס בבני אדם. לפני התפתחות שיטות קירור המזון, היפנים לא נהגו לאכול בשר נא של דג הסלמון. סלמון וביצי הסלמון הם מאכלים חדשים במטבח היפני ומשמשים להכנת סשימי וסושי.

...


מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר סלמון מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.


Google+ page: Google

רשומות נוספות שאולי יעניינו אתכם

חומוס סוגת
חומוס סוגת
איך להכין אורז פרסי טעים
איך להכין אורז פרסי טעים
עוגיות מלוחות טעימות
עוגיות מלוחות טעימות
פנקייק כשר פרווה
פנקייק כשר פרווה
פנקייק פרווה טעים להכנה בקלות
פנקייק פרווה טעים להכנה בקלות

רשומות נוספות מאותו בלוג

בלוגים > מתכונים > סלמון בתנור